SQNS. Mallorca

SQNS ha creat aquest blog específic pels temes de Mallorca i els mallorquins. Molta reflexió i crítica. Política, cultura, turisme, reflexions,...

7.19.2006

Volem més ciment, o no?

Acabar amb la construcció il.legal seria tan fàcil com aplicar la recepte al sistema sanitari. Igual que en sanitat només es dispensa el medicament a través de farmàcies als pacients amb recepte, en el món de la construcció, a través de les empreses de construcció només s'hauria de dispensar el material de construcció a les constructores o treballadaors / propietaris amb projecte i memòria de materials d'obres. Ni més ni menys.

Si el sistema de receptes es pot aplicar i regular en el món sanitari podria funcionar exactament igual en el món de la construcció.

Tenim el ciment, i més sent un illa, que consentim posar, legal o il.legal, ni més ni menys.

A mi el que més m'emprenya no és que n'hi hagi ni més ni menys. Ha arribat a un punt que la meva postura és absolutament radical o blanc o negre:

BLANC: no es deixa construir absolutament res més a partir de ja. Però res de res. Absolutament res. Enlloc i es paren totes les obres que no estiguin començades.

NEGRE: carpe diem, construcció a tope sense restriccions. Cada propietari decideix quin espai és l'adequat per aconseguir el luxe. Perquè él vertader luxe no és el ciment, és l'espai. Però l'espai s'ha demostrat que en mans de les autoritats no és just el repartiment en un lloc on hi ha propietat privada per tant que sigui cada propietari, que decideixi del seu espai quin vol deixar lliure (no quin vol construir).

AMB LES MITGES TINTES ÉS ON ES GENERA CORRUPCIÓ. És totalment utòpic pensar que és el model just perquè ja fa masses anys que s'està demostrant que no funciona.